Lichtpunten

"Veel sollicitanten"

COVID-19 had ook enkele positieve effecten.

Werken in de zorg (en het UZ Brussel) bleef populair

Het UZ Brussel ontving 6.169 kandidaturen, 30% meer dan het jaar ervoor (4.738 in 2019). Bij het departement Verpleeg- en Vroedkunde werden in 2020 166 nieuwe indiensttredingen genoteerd. Om de rekruteringsnood extra in de verf te zetten, rijdt één van de Ringtrambussen van De Lijn tijdelijk in een volledig UZ Brussel-kleedje. Voor de pandemie uitbrak, lanceerde het ziekenhuis ook de rekruteringscampagna 'Topnurses', een parodie op 'Topdokters'.

Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

In 2020 lag de prioriteit van de fysieke aanwezigheid in het ziekenhuis bij de zorgverleners: artsen, verpleegkundig personeel, labo en zorgondersteunend personeel. Voor de anderen werd gestructureerd telewerk via arbeidscontract ingevoerd. Medewerkers in beleidsondersteunende of administratieve diensten en functies werden opgeroepen om maximaal thuis te werken. De daling van het autogebruik door de medewerkers zette zich tot juli 2020 door.