Lichtflitsen

1000 veelzeggende acties (en ook onderscheidingen)

Sommige zaken sprongen extra in het oog.

5 februari

Na een grondige audit verwierf het UZ Brussel opnieuw het label Top Employer.

6 maart

De eerste COVID-19-patiënt in het UZ Brussel.

13 mei

Medische Wereld organiseerde in samenwerking met o.m. UZ Brussel, de Vrije Universiteit Brussel, VRT NWS en VTM Nieuws het eerste digitale Coronadebat.

Het Ronald McDonald Huis opende opnieuw drie kamers voor de ouders van een gehospitaliseerd patiëntje! Het Ronald McDonald Huis biedt gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf op de campus van het UZ Brussel.

15 mei

Villa Samson deelde knuffels uit in het KidZ Health Castle, want als onze patiëntjes niet naar Villa Samson kunnen komen, dan gaat Villa Samson naar de patiëntjes! In Villa Samson kunnen gehospitaliseerde patiënten genieten van momenten met hun trouwe huisdier.

26 mei

Het UZ Brussel verwelkomt een nieuwe collega: Robot Pepper. Die hielp in de ingang Consultaties om patiënten de coronaregels duidelijk te maken.

16 juli

Niet kunnen reizen en toch een vakantiegevoel? Het kon in de zomer van 2020 vanuit het ziekenhuisbed met een speciale VR-bril. Onder het motto: ‘Dream now, travel later’ kon via één van de 500 VR-brillen van de UZ Brussel Foundation elke patiënt vanuit zijn ziekenhuiskamer virtueel reizen.

19 november

Prof. dr. Johnny Duerinck, neurochirurg in het UZ Brussel, is met de reportage over augmented reality in het operatiekwartier genomineerd voor de publieksprijs van ‘Matière Grise’ van RTBF en Paris Match.

30 november

be.BRUSSELEIR kiest jaarlijks een verdienstelijke Brusseleir van ‘t joêr, die zich heeft ingezet voor de stad en haar inwoners. Voor 2020 is de onderscheiding opgedragen aan alle (Brusselse) zorghelden. Ria Vanschoenwinkel (directeur Verpleeg- en Vroedkunde UZ Brussel) en prof. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) namen de symbolische prijs in ontvangst in naam van al zorgverleners in het UZ Brussel.

26 februari

De onthaalruimte en wachtzalen van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde werden ‘gepimpt’ met de kunst van Michel François.

8 april

Koning Filip bezoekt het UZ Brussel. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding op verschillende diensten in de niet-COVID-19-zone van het ziekenhuis en nam uitgebreid de tijd om met medewerkers te praten en hen persoonlijk een hart onder de riem te steken.

10 juni

Het UZ Brussel kreeg de prijs 'Employer Branding' en de special award 'Sociale Media' op de Video Experience Day voor het filmpje en de campagne ‘Topnurses’.

9 oktober

#VerzorgDeVerzorgers, een fondsenwervingsactie van de VUB Foundation op initiatief van rector Caroline Pauwels, leverde maar liefst 25.000 euro op voor de verbetering van het emotionele en psychologische welzijn van de UZ Brussel-medewerkers.

10 oktober

Vijf leerlingen van het Sint-Guido Instituut in Anderlecht worden ontvangen op de corona-afdelingen om verslag uit te brengen aan hun medeleerlingen over de gevolgen van corona.

28 oktober

Het UZ Brussel roept van de daken in naam van de ganse zorgsector: STOP! STOP het virus! STOP mensen, met het niet-volgen van de maatregelen! STOP politici, met het niet luisteren naar experts - STOP politici, met aarzelen en dralen!

30 oktober

Een groep jongeren kreeg een rondleiding op de covidafdelingen van het UZ Brussel om met eigen ogen de gevolgen van de coronacrisis te zien.

9 december

Op 9 december hielden meer dan 100 wetenschappers, onderzoekers en academici uit 20 landen een wereldwijde online wetenschapsmarathon om het lot van professor Ahmadreza Djalali aan te vechten.

Dr. Djalali werkt als dokter in de geneeskunde voor een onderzoeksgroep die verbonden is aan de VUB en de UPO-universiteit in Navaro, Italië. Op 25 april 2016 werd hij in Iran opgepakt door de veiligheidsdiensten. Na een oneerlijk proces werd dr. Djalali uiteindelijk ter dood veroordeeld. Hij wacht nog steeds op zijn lot.

10 december

De BRUZZ Bus parkeerde voor de deur van het UZ Brussel voor een hele dag hartverwarmende live radio, gemaakt met én voor de medewerkers van het UZ Brussel, en bij uitbreiding de volledige gezondheidszorg.

15 december

Het UZ Brussel kreeg een internationale onderscheiding van de International Hospital Federation (IHF) voor de manier waarop het de strijd tegen Corona aangaat.

18 december

4.300 lichtjes van hoop ontvlammen in de tuin van het UZ Brussel, eentje voor elke medewerker.

19 december

In navolging op het eerste Corona Debat in mei met meer dan 800.000 kijkers organiseert Medische Wereld i.s.m. Kanaal Z, het Coronadebat 2.0.

31 december

Met een sprankelend digitaal vuurwerk vol mooie wensen en een verrassingspakket voor de werkende collega's, rondgebracht door CEO prof. Marc Noppen, sloeg het UZ Brussel de bladzijde van 2020 om.