De kracht van licht

Wat moeten we onthouden? Wat hebben we geleerd? Wat moeten we in de toekomst anders doen?

Wie is prof. dr. Marc Noppen?

Prof. dr. Marc Noppen is sinds 2006 CEO van het UZ Brussel. Marc is pneumoloog en behaalde zijn doctoraat aan de VUB in 1996. Hij volgde uiteenlopende bijkomende opleidingen waaronder Farmaco-Economie en Ziekenhuismanagement en is gastprofessor aan verscheidene buitenlandse instellingen. In april 2021 werd Marc Noppen bij de uitreiking van de awards van ZORGMagazine onderscheiden als ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’.

Twittert als @MarcNoppen.

Welke gedachte komt bij je op als je terugblikt? Vijf reflecties ...

Voor de zorgsector

De pandemie heeft de kwaliteit van onze gezondheidszorg en de enorme veerkracht van de zorgsector aangetoond. Dit moeten we echt koesteren, nu en in de toekomst.

Voor de zorgvrager

Voor de zorgverstrekkers

Voor de overheid & beleidmakers

Voor het UZ Brussel

[Met Marc op Toer]

CEO Marc Noppen hield doorlopend de vinger aan de pols. De camera volgde hem tijdens de eerste golf.

Bij de midcare

Het naaiatelier op de VUB

PCR-testen in het klinisch labo

Achter de schermen

Waarom frieten belangrijk zijn ...

De heropstart na de eerste golf

GEWOON ANDERS. Een vurig pleidooi voor een ongewone gang van zaken

Onder het motto ‘Never waste a good crisis’ blikt prof. dr. Marc Noppen in zijn boek ‘Gewoon anders’ terug op de afgelopen crisisperiode én geeft hij zijn visie op de toekomst. Hij neemt de lezer mee naar het UZ Brussel, aan de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Snel handelen was geen keuze, maar een noodzaak om te overleven. En wat bleek? Het systeem stortte niet in elkaar, er kon juist efficiënter gehandeld worden. De ongewone gang van zaken is misschien wel een sleutel tot een hertekening van het overheidsbeleid, een blauwdruk voor een andere gezondheidszorg en het draaiboek om een jaar zoals 2020 voor eeuwig in het verleden te kunnen laten.

De opbrengst van het boek gaat integraal naar de UZ Brussel Foundation voor ondersteunende acties voor de medewerkers, het creëren van een healing environment en de ondersteuning van innovatief klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Het boek is te koop in de boekhandel of online te bestellen via de website van uitgever Borgerhoff & Lamberigts.